5 Eylül 2018 Çarşamba

DÜDÜKLÜ TENCEREDE KARNABAHAR YEMEĞİ

DÜDÜKLÜ TENCEREDE KARNABAHAR YEMEĞİ


 Malzemeler: (2 kişilik)
  • Yarım kilo karnabahar
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir miktar su
  • 2-3 domates
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Tuz
  • Pul biber


Yapılışı:

 

Küp küp doğranmış soğanları zeytinyağıyla düdüklü tencerede hafif rengi dönene kadar kavurup içine salçayı ekleyip 1 dakika daha kavurun. İçine domatesleri ve pul biberi ekleyip hafif öldürün. 




Parçalara ayırdığınız karnabaharı, tuzu ve bir miktar suyu ( tencerenizin kullanma kilavuzunda yazan minimum eklenmesi gereken su miktarina göre ayarlayın) ekleyip tencerenin kapağını kapatalım. 
Fissler için 2. Kademede yeşil disk göründükten sonra 10 dakika pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder