5 Eylül 2018 Çarşamba

EV YAPIMI YOĞURT

EV YAPIMI YOĞURT


 
 Çiğ sütümüzü ocağa alıyoruz kaynayınca altını kısıp 10 dk kaynatıyoruz. 

 



Daha sonra kapakli borcama sütü boşaltıp ara ara karıştırarak mayalama sıcaklığına gelmesini bekliyoruz. 

Mayalama sıcaklığı : serçe parmağınızı süte sokup 10 a kadar sayabileceginiz sıcaklıktır. 











Bu sıcakliga gelince litre başına 1 yemek kaşığı yoğurdu süte ekleyip karıştırın. 

Borcamın kapağını kapatın ve benim annemin bana yaptigi gibi ♥️ bir beze sarıp 4 saat mayalamaya bırakın. 



4 saatin sonunda borcamın kapağını açın ve 2 saat kapağı açık bekletin. Bu esnada ılıyınca buzdolabına kaldırın. 

2 saatin sonunda kapağı tekrar kapatın ve yogurdu bu şekilde 1 gün beklettikten sonra tüketin. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder