EV YAPIMI YOĞURT
Çiğ sütümüzü ocağa alıyoruz kaynayınca altını kısıp 10 dk kaynatıyoruz.
Daha sonra kapakli borcama sütü boşaltıp ara ara karıştırarak mayalama sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.
Mayalama sıcaklığı : serçe parmağınızı süte sokup 10 a kadar sayabileceginiz sıcaklıktır.
Bu sıcakliga gelince litre başına 1 yemek kaşığı yoğurdu süte ekleyip karıştırın.
Borcamın kapağını kapatın ve benim annemin bana yaptigi gibi ♥️ bir beze sarıp 4 saat mayalamaya bırakın.
4
saatin sonunda borcamın kapağını açın ve 2 saat kapağı açık bekletin.
Bu esnada ılıyınca buzdolabına kaldırın.
2 saatin sonunda kapağı tekrar
kapatın ve yogurdu bu şekilde 1 gün beklettikten sonra tüketin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder