4 Eylül 2018 Salı

DÜDÜKLÜ TENCEREDE ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Malzemeler: (2 Kişilik)

Yarım kg. taze fasulye
1 orta boy soğan
3 domates
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı salça
tuz



Yapılışı:

  1. Öncelikle fasulyeleri yıkayıp, temizleyip uzunluğuna göre ikiye veya üçe bölelim.
  2. Soğanı küp küğ dorayalım. Doğrana soğanları düdüklünün içine yağla beraber atalım ve kavurmaya başlayalım.
  3. 3-5 dk kavurduğumuz soğanların içine salçayı atıp 1 dk kadar da öyle kavuralım.
  4. Doğradığınız domatesleri de tencereye atıp 2 dk kavurduktan sonra tencereye fasulyeleri ve bir miktar suyu ve tuzu (tencerenizin kullanım klavuzunda belirtilen minimum su miktarı) ilave edip karıştıralım ve düdüklü tencerenin kapağını kapatalım ve 15 dakika pişirelim.
  5. Ben Fissler marka düdüklü kullanıyorum. Fasulyeyi 2. kademede 15 dakika  pişiriyorum. Böylelikle kılçıklı bile olsa tam olarak pişiyor fasulye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder