Malzemeler: (2 Kişilik)
Yarım kg. taze fasulye
1 orta boy soğan
3 domates
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
tuz
Yapılışı:
- Öncelikle fasulyeleri yıkayıp, temizleyip uzunluğuna göre ikiye veya üçe bölelim.
- Soğanı küp küğ dorayalım. Doğrana soğanları düdüklünün içine yağla beraber atalım ve kavurmaya başlayalım.
- 3-5 dk kavurduğumuz soğanların içine salçayı atıp 1 dk kadar da öyle kavuralım.
- Doğradığınız domatesleri de tencereye atıp 2 dk kavurduktan sonra tencereye fasulyeleri ve bir miktar suyu ve tuzu (tencerenizin kullanım klavuzunda belirtilen minimum su miktarı) ilave edip karıştıralım ve düdüklü tencerenin kapağını kapatalım ve 15 dakika pişirelim.
- Ben Fissler marka düdüklü kullanıyorum. Fasulyeyi 2. kademede 15 dakika pişiriyorum. Böylelikle kılçıklı bile olsa tam olarak pişiyor fasulye.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder