600 ml süt
2 yk un (tepeleme)
1 yk buğday nişastası (tepelemeden biraz az)
2 yumurta sarısı
4 yk şeker
1 paket labne (200 gr)
Barilla kedi dili
Islatmak için:
Yarim su bardağı sıcak su
1 yemek kasigi sade nescafe
1 yk şeker
Yapılışı:
1. Süt, un, nişasta, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
2. Pişen kremayı baska bir kaba alıp ara ara karıştırarak sogumaya birakiyoruz.
Ilıyınca icine labneyi ekleyip iyice karıştırıyoruz.
4.Ilıyınca
kedi dillerini batırıp çıkararak ıslatıyoruz ve kalıbın dibine bir kat
diziyoruz. (Ben mini dikdörtgen borcam kalıp kullandim en ideali bu
boy).
5.Kedi dilinin uzerine kremanin yarisini dokuyoruz.
6.Ardindan tekrar
kedi dillerini islatip bir kat daha seriyoruz.
7.Kalan kremayı da seriyoruz ve uzerine kakao serpip sogumaya birakiyoruz.
Püf
noktası: kedi dili mutlaka barilla olmali çünkü hem çok ince hem de
aromasız. Kahve karışımı sogutulmalı yoksa kedi dili çok yumuşuyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder